Ga naar de inhoud

Truffel growkits

Truffel growkits zijn tegenwoordig helemaal hot. Daar waar de meeste mensen gewend zijn om de truffels bij de coffeeshop of de smartshop te kopen, kiezen steeds meer mensen ervoor om ze thuis te kweken. Truffel growkits zijn hierin de beslissende factor. Ze zijn namelijk absoluut nodig om dit überhaupt voor elkaar te krijgen.

Hoe werken truffel growkits?

Truffel growkits zijn speciaal gefabriceerd met het oog op de perfecte volgroeiing van de truffel. En dit binnen een zo kort mogelijk tijdsbestek. Zou je het namelijk op de traditionele wijze aanpakken, dan ben je maanden bezig. Daar hebben natuurlijk maar weinig mensen zin in. Vandaar dat we gebruikmaken van speciaal ontwikkelde truffel growkits. Deze zorgen ervoor dat je al binnen een paar dagen de beschikking hebt over verse truffels. 

Stuk voor stuk werken ze volgens het volgende stappenplan:

  1. Haal het deksel van het binnenste doosje af, zodat er zuurstof bij kan komen. Dit is in principe de enige behoefte die de truffel growkits hebben.
  2. Laat het geheel 3 dagen staan, zodat de truffels voldoende tijd krijgen om te groeien. Het groeiproces neemt langzaam maar zeker af naarmate de 3e dag dichterbij komt.
  3. Haal de inhoud uit het binnenste doosje waarin de truffel groeide en leg het geheel in het buitenste doosje.
  4. Spoel het geheel vervolgens af onder de kraan. Het doosje dient als vergiet. Na het spoelen hou je als het goed is alleen de truffels over, die je vervolgens afdroogt.
  5. De ultraverse truffels zijn direct gereed voor gebruik. Wil je ze nog even bewaren? Leg ze dan in de koelkast. Ze zijn dan maximaal zo’n 3 weken houdbaar.

Altijd al een keer zelf truffels willen kweken? Bekijk dan nu onze truffels growkits en haal er direct een of meerdere in huis. Voor je het weet heb je al de beschikking over volwaardige truffels.